Coely

Coely

© Felicia Van Ham

Coely

© RomeĢe Braeckman

Coely

© Arthur Eranosian

Coely

© RomeĢe Braeckman

Coely

© RomeĢe Braeckman

Coely

© RomeĢe Braeckman

Coely (°1994 in Antwerpen, België) startte met rappen toen ze op 17­-jarige leeftijd werd ontdekt in een jeugdcentrum in de Antwerpse binnenstad. In 2012 tekent ze bij het independant platenlabel Beatville en, hoewel ze op dat ogenblik ook nog school loopt, betekent dit het begin van een enorme roller coaster.

In september 2012 wordt ‘the first song that I've ever made’, ­ de eerste song van Coely ­ uitgebracht: "Ain’t Chasing Pavements". De ruwe doch clubby beat, door Coely voorzien van krachtige vrouwelijke rap vocals, genoot van hoge rotatie op Belgische radiozenders. Studio Brussel doopte dit nummer zelfs tot hun “Hotshot”. Terwijl de media aandacht blijft groeien, werkt Coely verder aan haar eerste EP die wordt uitgebracht op 23 maart 2013.

Singles als ‘Nothing On Me’ en ‘All I Do’ zorgen ervoor dat Coely in het voorjaar van 2013 heel Vlaanderen doorkruist. Samen met het producersduo ‘Nasta & Niz’ werkt ze hard aan haar live set en nieuwe songs. Live wordt Coely bijgestaan door haar vaste DJ ‘Ephonk’ en rapper ‘DVTCH NORRIS’, een nieuwkomer bij Beatville.

Zo funky en zomers als bij Coely krijg je jouw hiphop zelden opgediend. De Antwerpse met Congolese roots is niet voor één gat te vangen. Ze combineert onweerstaanbare soul en r&b met withete raps, rake beats met veel street cred én met een attitude om u tegen te zeggen. Het leverde haar voorprogramma’s op bij sterren zoals Kendrick Lamar, Kanye West en De La Soul. Live knettert en vonkt het naar behoren. ,,Je moet wel bewegen”, zegt Coely zelf. Probeer daaraan maar eens te weerstaan.

 

www.coelymusic.com
www.facebook.com/coely
www.twitter.com/CoelyCoely
www.beatville.be