Customs

Customs default 2013

© copyright

Het was popkenner Luc Janssen die Customs eind 2008 ontdekte. Hij zwierde bij Studio Brussel als eerste 'Rex' op de draaitafel. Zo werd de band de eerste jaarwinnaar van Vi.be On Air. Vervolgens werd 'Rex' een kruisraket die in 2009 rakelings naast de MIA voor 'hit van het jaar' scheerde. Van het debuut album Enter The Characters, waarop ook nog kleppers als 'Justine' en 'Shut up, Narcissus' prijkten, gingen intussen meer dan 15.000 stuks over de toonbank. Customs vulde elke zaal die in de lage landen te vinden was en overtuigde zelfs de grootste criticasters met een overkokende set op de main stage van Rock Werchter. 

Opvolger Harlequins of Love was een niet mis te verstaan signaal dat Customs niet van plan was zich te laten vastpinnen in welk genre dan ook: Customs zal altijd staan voor die uiterst herkenbare bariton, voor catchy melodieën en voor tonnen energie. De lead single 'Harlequins' dook werkelijk overal op, reclamespot incluis. 

Nu is daar de derde plaat al en opnieuw klinkt Customs nieuw en vertrouwd tegelijk. Op The Market toont Customs zich dansbaarder dan ooit, met invloeden van disco, glamrock en funk, en met nog steeds die klok van een stem en die spitante lyrics. Customs is stilaan alle labels aan het ontgroeien en wordt een genre op zich.

{title_LineUp_nl}

Kristof Uittebroek (gitaar, vocals)

Joan Govaert (bas)

Yannick De Clerck (drum)

Jelle Janse (gitaar)