Eefje de Visser

Eefje De Visser

© Luis Alonso Rios Zertuche

Eefje De Visser

© Luis Alonso Rius Zertuche

‘Vernuftig’, ’gedurfd’ en ‘loepzuiver’ schreef de pers over haar eerste plaat. ‘Warm’, ‘intiem’ en ‘diepgaand’ over haar tweede. Met De Koek en Het is heeft Eefje de Visser twee succesvolle albums op zak en wist ze in een paar jaar tijd een trouw publiek op te bouwen in Nederland en België. Nachtlicht is de titel van haar derde album dat begin 2016 verscheen.

De Nederlandse en Vlaamse pers gaat massaal plat voor Nachtlicht. “Een wonderschoon, modern popalbum”, schrijft Gijsbert Kamer in de Volkskrant. “Wow”, vindt Veronica gids. “Een betere samenvatting bestaat er eigenlijk niet voor Nachtlicht.” HUMO schrijft: “In ons eindejaarslijstje voor 2016 hebben we bij ‘Beste Nederlandstalige plaat’ nu al Nachtlicht ingevuld.” Muzine: “Eefje doet een Kid A-tje en maakt daarmee haar mooiste en meest complete plaat tot nu toe.” En Oor oordeelt: “Op het schitterende Nachtlicht laat ze horen niet bang te zijn een nieuwe weg in te slaan zonder daarbij haar eigenheid te verliezen.”

Voor het maken van 'Nachtlicht' verliet Eefje haar comfortzone, trok naar Barcelona om nummers te schrijven en nam de plaat deels op in Utrecht, Gent en Frankrijk. On-Nederlandse, exotische invloeden, broeierige, stadse sferen en een extraverte mindset zijn duidelijk hoorbaar. Met haar creatieve manier van tekstschrijven als handelsmerk, haar heel eigen sound én eigenwijze zakelijke aanpak verovert Eefje haar unieke plek in de Nederlandse popmuziek. In 2011 richt ze haar eigen platenmaatschappij op om onafhankelijk te kunnen werken.

Samen met haar vaste band ontwikkelde Eefje de afgelopen jaren een sterke live-sound, gegroeid door de vele clubshows en het spelen op festivals. 'Nachtlicht' laat een duidelijke evolutie horen en klinkt energieker dan de eerste twee albums.

Met dit meer volwassen geluid zet Eefje een duidelijke volgende stap in haar carrière. Voor het artwork, de video’s en styling werkte ze samen met creatief team bestaande uit videomaker Max Italiaander - verantwoordelijk voor de clip van Scheef en winnaar van de Grand Prix Duch Animation 2015 – en de Rotterdamse kunstenaar Luis Alonso Rios Zertuche, hij maakte het herkenbare, blauwe artwork. Mode ontwerpster Annemarije van Harten ontwerpt de kostuums voor de Nachtlicht tour.

In maart speelt Eefje met haar band in de clubs van Nederland en België.

{title_LineUp_nl}

Eefje de Visser - zang, gitaar
Jacob van de Water - gitaar, percussie, zang
Annelie de Vries - toetsen, zang
Nicky Hustinx - drums, zang
Merijn van de Wijdeven - bas, zang

Eefje de Visser - zang, gitaar

Jacob van de Water - gitaar, percussie, zang

Annelie de Vries - toetsen, zang

Nicky Hustinx - drums, zang

Merijn van de Wijdeven - bas, zang