Internationals

Internationals

© Bernaded Dexters

Internationals is ondertussen een vertrouwde naam op de Belgische podia. Ooit begonnen in 1998 als een oldschool ska band - gemodelleerd naar grote voorbeeld The Skatalites - zijn ze ondertussen uitgegroeid naar een band met volledig eigen sound. Een Soulvol vintage geluid, doorweven met invloeden van afro, calypso, reggae en jazz..

Na een lange adempauze sinds 2008 staan ze nu klaar voor een nieuwe hete zomer. De 8-koppige band werd aangevuld met nieuwe krachten ; Lize Accou ( ex De La Vega ) op vocal, en Marc Thijs ( ex-Electric Kings ) op gitaar en vocal.

Als artist in residence krijgen ze dit jaar van TRIX een repetitieruimte ter beschikking om te werken aan het vervolg op 'The Wonders Of The World ' uit 2005. Die nieuwe wordt verwacht begin 2012 !

Internationals hebben het voorbije decenium hun sporen verdiend op menig jeugdhuis- en festivalpodium, zoals Reggae Geel, Couleur Café, Feest in het Park, Pukkelpop, AB, Melkweg, De Vooruit, ..enzovoort. Als een stel podiumtijgers met constante, dansbare en niet aflatend enthousiaste shows. Wie ooit een optreden meemaakte kan het navertellen, en vanaf dit jaar staan de mannen klaar om die reputatie nog eens te komen bevestigen.

{title_LineUp_nl}

Lieven Declercq (drums)

Denis Dellaert (gitaar, zang)

Thomas De Prins (piano, zang)

Roel Jacobs (tenorsax)

Dennis Niccles (bas)

Hans Schroeven (tenor & baritonsax)

Marc Thijs (gitaar, zang)

Dirk Timmermans (trompet)

Lize Accoe (zangeres)