Racoon

Racoon_Default2011bis

© Koen Bauters

Racoon

© Maurits Giesen

De Nederlandse groep Racoon werd opgericht in 1997 en wordt tot de meest succesvolle bands van Nederland gerekend. Van hun beginjaren tot nu hebben ze 5 albums uitgebracht, verschillende awards gewonnen en talloze hits gescoord.

Racoon klinkt eerlijk, recht voor de raap en ongekunsteld. Tekstueel volwassen, gerijpt en vaak melancholisch, maar onverminderd hoopvol en positief. Hun levenslustige boodschap hebben ze al op vele plaatsen verkondigd. In clubs, theaters en festivals in de Lage Landen. Maar ook verder van huis, in de VS en Canada, waar ze in 2007 en 2008 uitgebreid tourden.

2008 brengt het vierde album ‘Before You Leave’, eveneens goed voor edelmetaal al van bij de massale voorverkoop. Drie singles van het album zijn favorieten van de radio.

Het nieuwe album ‘Liverpool Rain’ verscheen in 2011 bij platenfirma PIAS. De eerste club show in Paradiso Amsterdam op 12 mei was op een dike week reeds geheel uitverkocht. Optreden deed de band ook nog op een resem Nederlandse festivals om dan in het najaar terug de clubs in te duiken.

Ook in 2012 zullen de jongens verschillende podia in Nederland aandoen.

{title_LineUp_nl}

Bart van der Weide (zang)
Dennis Huige (gitaar)
Stefan de Kroon (bas)
Paul Bukkens (drums)