Sioen

Sioen - Too Good To Be True

© Jelle Vermeersch

Sioen

© Jelle Vermeersch

Sioen

© Nick Proot

2016 wordt voor Sioen een jaar om niet te vergeten, want dat is het jaar dat de Gentse singer-songwriter 15 jaar op de planken staat.

Ontmoet Frederik Sioen. Bekend van Sioen. Bekend als pianoman, ideale schoonzoon, maker van radiovriendelijke en ingetogen klassiekers als ‘Cruisin’’, ‘Ease Your Mind’ en ‘No Conspiracy At All’.

In 2001 neemt hij solo zijn eerst demo op en neemt hij met succes deel aan verschillende muziekwedstrijden. 250 concerten later vormt hij een band waarmee hij in 2003, in eigen beheer, een eerste album “See You Naked” opneemt. De ondertussen alom bejubelde single ‘Cruisin’ schoot meteen de hitlijsten in.

15 jaar later staan er 6 albums op zijn palmares, stond hij 3 keer op Rock Werchter en toerde hij met zijn band door heel Europa, Zuid-Afrika en Zuid-Korea. Hij componeerde muziek voor theater, film en de gelauwerde tv-serie 'Marsman' (Eén) en was eerder dit jaar te zien in 'Liefde Voor Muziek' (VTM).

'15 jaar Sioen' wordt gevierd met een unieke theatertournee en bijhorende overzicht-cd’s onder de titel “Too Good To Be True”. Op deze reeks optredens laat Sioen zich omringen door verschillende guests, stuk voor stuk muzikanten die gedurende die afgelopen 15 jaar een onmiskenbare invloed hebben gehad of speciale indruk bij hem hebben achtergelaten.

Sioen brengt op deze avond een overzicht van zijn singles, radiohits en andere nummers geplukt uit zijn rijke repertoire.

{title_LineUp_nl}

Frederik Sioen (zang, piano)
PJ Seaux (bas)
Tom Goethals (gitaar)
Pieter De Wilde
(drums)
Jan Roelkens (keyboard, gitaar)