Slow Pilot

Slow Pilot

© Johan Van Landeghem

Slow Pilot is de band rond Pieter Peirsman, fulltime hyperkineet, doorwinterd atleet en muzikale splinterbom, veelgeprezen kandidaat in De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen (VIER)geladen met licht ontvlambaar songmateriaal. Een wegpiraat met een voorliefde voor de trage weg. Vertok als jonge snaak in pole-position in een dozijn rally’s en vloog daarbij al eens glansrijk uit de bocht. Kreeg met de jaren meer grip op de weg en zodoende werd de piraat een piloot. 
 
Dankt zijn lenige stembanden aan toegewijde karaoke van menig stemmenacrobaat, op de trapezes tussen Buckley, Cornell, McCartney en Neil Hannon. Alsook zijn neus voor een goeie melodie, sterke hooks en songs die je achterna zitten als een onvervaarde “white van”.
Voeg daarbij zijn vernuftig en energiek gitaarspel, een spitse podium-présence en een spitante vertolking en je zal merken dat de Slow Pilot in wezen een valse trage is. Vroeg of laat haalt hij je in. Alles is een kwestie van tijd en eigen tempo.
 
Met medepiloten Jan Dhooghe op drums, Maarten Van Mieghem op bas en Sebastian Leye op gitaar zet hij momenteel koers richting podia, studio, radio en hopelijk binnenkort uw platenkast. Up to “a long and winding road”.