fbpx

Photo: Filip Meutermans

Bernstein Meets Broadway

BE
biography

Hanne Roos and Jeroen D’Hoe present : Bernstein Meets Broadway

Sopraan Hanne Roos en pianist/componist Jeroen D’hoe duiken in het wonderlijke Broadway-songbook van Leonard Bernstein en laten het bruisende New York van vorige eeuw herleven!

Naast Bernsteins geliefde songs uit onder andere West Side Story of Candide, komen ook enkele van zijn ‘klassieke’ liederen (‘I Hate Music’, ‘A Simple Song’ …) aan bod, maar daarnaast horen we ook een aantal songs van tijdgenoten zoals George Gershwin (‘Summertime’) en Cole Porter (‘I Hate Men’) die de jonge Bernstein inspireerden en de Broadway-musical mee vorm gaven, maar ook hedendaagse componisten die in deze stijl schrijven.
Bernstein liet musical, opera en jazz moeiteloos versmelten tot een unieke cross-overstijl waarmee hij de Broadway-musical naar een hoger niveau tilde. En laat dát nu net de sterkte zijn van sopraan Hanne Roos, die moeiteloos schakelt tussen opera, musical, jazz, in haar stemgebruik! Schijnbaar zonder enige moeite zingt ze meer dan 90 minuten non-stop de ene na de andere song, en acteert daarbij nog heel expressief, als een vis in het water in deze productie!

Mooie songs, bekend in de oren, heel wat emotie, afgewisseld met heel humoristische songs en een naadloze wisselwerking tussen pianist en zangeres, kortom, een avond om heerlijk achterover in uw stoel van te genieten en met een brede glimlach de zaal te verlaten!

video
playlist
" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media">