Photo: Hilde Roelstraete

Jef Neve

LIVE ACT BOOK NOW
biography

Pianist-componist Jef Neve (1977) behaalde in 2000 aan het Leuvense Lemmensinstituut de diploma’s Meester in de Muziek/Jazz en Meester in de Muziek/Klassiek met grote onderscheiding, en het jaar daarop een diploma Specialisatie in Kamermuziek met grootste onderscheiding. Masterclasses volgde hij onder meer bij Brad Mehldau, Martial Solal, Lew Tabackin, Billy Hart, Bill Carothers, Kenny Werner en Bruce Barth
Hij begon op zijn 14e op te treden met lokale bands. Hij componeerde ook werken voor zeer verschillende bezettingen (van solo piano tot symfonisch orkest). Vanaf zijn 17e tot zijn 20e speelde hij met de populaire funkband Mr. Zebedee. In 2002 werkte hij een jaar als pianist en componist voor de Contemporary Dance Company ‘Dathe’ in Londen.
De eerste jaren speelde Jef als freelance pianist met zeer uiteenlopende ensembles : klassieke ensembles, pop bands zoals Get Ready, theater producties, en als solist met onder meer het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen o.l.v. Michel Tilkin. Jef Neve maakte tevens deel uit van het ‘Pascal Schumacher/Jef Neve Quartet’, met wie hij twee cds opnam, en de eerste prijs won op ‘Tremplin Jazz’ in Avignon in 2004.
Vanaf 2008 neemt de carrière van Jef Neve een grote internationale wending. Zowel als solo- artiest als met het ‘Jef Neve Trio’ maakt hij succesvolle tournees, van Denemarken tot Australië, van Canada tot Japan. Intussen componeert hij zowel voor een solo album, als voor film en televisieseries, evenals klassieke pianomuziek.

upcoming concerts
Jef Neve
  • No concerts at this time.
Jef Neve trio
  • No concerts at this time.
Jef Neve solo
playlist
" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media">
video