fbpx

biography

Pianist-componist Jef Neve (1977) behaalde in 2000 aan het Leuvense Lemmensinstituut de diploma’s Meester in de Muziek/Jazz en Meester in de Muziek/Klassiek met grote onderscheiding, en het jaar daarop een diploma Specialisatie in Kamermuziek met grootste onderscheiding. Masterclasses volgde hij onder meer bij Brad Mehldau, Martial Solal, Lew Tabackin, Billy Hart, Bill Carothers, Kenny Werner en Bruce Barth
Hij begon op zijn 14e op te treden met lokale bands. Hij componeerde ook werken voor zeer verschillende bezettingen (van solo piano tot symfonisch orkest). Vanaf zijn 17e tot zijn 20e speelde hij met de populaire funkband Mr. Zebedee. In 2002 werkte hij een jaar als pianist en componist voor de Contemporary Dance Company ‘Dathe’ in Londen.
De eerste jaren speelde Jef als freelance pianist met zeer uiteenlopende ensembles : klassieke ensembles, pop bands zoals Get Ready, theater producties, en als solist met onder meer het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen o.l.v. Michel Tilkin. Jef Neve maakte tevens deel uit van het ‘Pascal Schumacher/Jef Neve Quartet’, met wie hij twee cds opnam, en de eerste prijs won op ‘Tremplin Jazz’ in Avignon in 2004.

Sinds 2008 werd Jef Neve een naam op internationale podia. Met zijn “Jef Neve Trio” reisde hij de wereld rond en beleefde succesvolle tournees van Denemarken tot Australië en van Canada tot Japan. In dezelfde periode had Jef Neve een interessante samenwerking met Gabriel Rios, wat resulteerde in een uitverkochte Ancienne Belgique.
Hij toerde met zijn eigen eerste piano concerto ism Brussels Philharmonic Orchestra, onder leiding van Michel Tabachnik. Een nieuw piano concerto volgde in 2012, opnieuw met ditzelfde Brussels Philharmonic Orchestra, nu onder leiding van Dirk Brossé. Ondertussen dirigeert hij ook zelf heel regelmatig zijn eigen „Jef Neve Orchestra” waarmee hij al tweemaal een plek op het podium van Pukkelpop veroverde.

Jef Neve werkte samen met toppers uit de internationale jazz-wereld zoals Pascal Schumacher, Jose James, Richard Galliano, Dré Pallemaerts, Jamie Cullum en recenter met Teus Nobel. Hij presenteerde een tijdlang zijn eigen radioprogramma over jazz op Klara; schreef muziek voor film en televisie en componeerde klassieke pianomuziek.

video
playlist
" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media">