fbpx

Photo: IAMKAT
biography

Pink Oculus is het alter ego van de Amsterdamse zanger/producer Esperanza Denswil. Ze is een experimentele hip-hop/soul/jazz artiest die haar publiek overtuigd met innovatieve mix van raps, zang, melodie├źn en hypnotiserende beats.

In 2016 bracht Pink Oculus haar eerste EP ‘Delicious’ (Top Notch) uit, en begon ze in Europa bekendheid te krijgen door haar charismatische podium performance. Na optredens tijdens The Great Escape (UK) 2016 en Transmusicalles (Fr), 2016, gevolgd door een indrukwekkende shows op Eurosonic/Noorderslag 2017, eindigde Pink Oculus als hoogtepunt van het festival op vele lijsten. Dit resulteerde in vele boekingen door Europa, onder andere van legendarische festivals als Glastonbury (UK), North Sea Jazz Festival(NL) als ook Down The Rabbit Hole (NL).

De internationale pers heeft de muziek van Pink Oculus omschreven als: ‘experimentele hiphop, soul en jazz met futuristische visie, die in staat is om de komende jaren genrebepalende muziek te produceren’. Pink Oculus wordt vaak vergeleken met muzikanten als: Kendrick Lamar, Erykah Badu en D’Angelo.

Momenteel produceert Pink Oculus haar langverwachte debuut plaat, die in 2021 zal verschijnen.

video
playlist