fbpx

Photo: Daniil Lavrovski

Rik De Bruycker

BE
biography

Men mag Rik intussen gerust – we wikken en wegen onze woorden – een vaste waarde in de inlandse muziekscene noemen. Radiopresentator bij Studio Brussel? Check. Dj op verschillende festivals en parties? Yep. Presentator op tal van concertpodia? Reken maar. Uitgesproken vaandeldrager van de Belgische muziekscene? Zeer zeker.

Sinds 2014 hoor je Rik op Studio Brussel. Sinds een aantal jaren heeft hij op de zender een programma onder z’n eigen naam waarin hij wekelijks de nieuwste releases draait, live, in z’n geheel eigen stijl: fris, avontuurlijk, met de voeten vooruit en de blik op oneindig. Rik is bij StuBru bovendien al jaren dé man van de Belgische muziek. Zie: de radioshows ‘Eigen Kweek’ en ‘#ikluisterbelgisch’ en zijn voortrekkersrol bij de populaire talentenjacht ‘De Nieuwe Lichting’.

Podcasts maakt hij ook. Voor de legendarische concertzaal Ancienne Belgique duikt hij maandelijks in de muziekactualiteit met de podcast ‘Guestlist’. Ook was hij jarenlang de man achter ‘Kratkruipers’, een podcast waarin je via de collectie van Belgische vinylverzamelaars een pak muziek en verhalen kon ontdekken. Samen met Lisa Smolders runt hij het podcastproductiehuis Van Leeuwen & De Bock dat producties maakte voor VRT, Sony Music, De Tijd, Knack, … en weet hij als geen
ander een interview, zij het live of op tape, in goede en soms heerlijk avontuurlijke banen te leiden.

Smaakmaker, muziekavonturier, radde tong, gewiekst interviewer,…
Rik wrijft de slapers uit je oren.

video
playlist