Photo: Björn Tagemose

STAKE

LIVE ACT BOOK NOW
biography

STAKE : een voorsmaakje.

Meer dan een decennium geleden begonnen 4 schaamhaarloze snotapen muziek te maken in een klein repetitiekot in Flanders’ Fields. Dat de luide herrie die ze toen maakten onder de naam Steak Number Eight het zo ver zou schoppen, hadden ze nooit kunnen dromen. Van de grootste concertzalen van België uitverkopen, op de grootste metalfestivals van Europe staan, tot op tournee gaan met bands als Mastodon, The Dillinger Escape Plan, Alice Cooper en Deftones, ze deden het allemaal.

Niemand zag het dan ook aankomen toen de band er in 2018 mee stopte. De bandnaam begon wat verouderd aan te voelen en deed hen te vaak denken aan de overleden broer van frontman Brent. Er kwamen nog 2 hopeloos uitverkochte afscheidsshows in de Vooruit, maar die bleken toch niet helemaal een afscheid te zijn… de 4 bandleden blijven samen en gaan verder onder de naam STAKE.

Red Bull Music draaide in 2018 een docu rond de band: From Fresh Cut to Dry Aged: how Steak Number Eight became STAKE.
Deze docu komt is online te zien op https://www.redbull.com/be-nl/stake-docu.

STAKE tekende inmiddels een contract met het gerenommeerde Britse HASSLE RECORDS, en brachten met “Catatonic” een eerste single uit, gevolgd door een 12” vinyl EP en een album. Resultaat: een iets strakker geluid, met meer referenties naar de nineties, maar minstens evenveel energie!

upcoming concerts
playlist
" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media">
video