fbpx

Photo: Anneke D'Hollander
biography

Ão is een jong en veelbelovend viertal dat een opwindende mix brengt van saudade, indie en subtiele elektronica, met de fenomenale stem van frontvrouw Brenda Corijn als kers op de taart. Corijn put uit haar Mozambikaans-Portugese roots voor de Portugese en Engelse zanglijnen die verstrengelen met de zuiderse gitaar van Siebe Chau, de ambientklanken en productie van Jolan Decaestecker en de eclectische percussie van Bert Peyffers.

De nog prille carrière van Ão nam rond de jaarwisseling een hoge vlucht met de bezwerende single ‘Mulher’, die niet alleen in eigen land indruk maakte maar zelfs werd opgepikt door het invloedrijke KEXP uit Seattle. De opvolgers zullen de belangstelling alleen maar aanzwengelen, in heel Europa, en mogelijk ver daarbuiten. Ão werkt ook aan een debuutalbum (dat in het najaar verschijnt), waarvoor het z’n bedwelmende sound verder uitdiept, dansbaarder maakt en er een poppy randje aan toevoegt. Denk aan FKA Twigs, Lhasa de Sela, Arooj Aftab, Çeu of James Blake.

Live is Ão ronduit mind-blowing, niet zomaar een goeie show met geweldige muzikanten en een fantastische stem, maar een adembenemende, unieke en opwindende ervaring. Wie het wil meemaken, rept zich komende zomer naar al jouw favoriete festivals, en in het najaar naar een resem andere locaties, na de release van het album.

En voor wie zich afvraagt wat Ão [ɐ͂w̃] precies betekent: afhankelijk van hoe je het uitspreekt, kan het verschillende dingen uitdrukken: iets moois, iets treurigs of iets pijnlijks, verwondering, of gewoon totale onzin. Al staat het in de sterren geschreven dat die laatste betekenis niet van toepassing zal zijn op de verdere carrière van Ão.

video
playlist
" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media">