fbpx

biography

Bobbi Lu is het alter ego van Lucy Ryan (27), een begenadigde Britse die klassieke pianomelodieën clasht met diepe bass synths, detuned autotune en inventieve pophooks. Invloeden reiken van FKA Twigs en Grimes tot Radiohead en Caroline Polachek.

Ryan groeide op in Abingdon bij Oxford – (niet) toevallig ook de plek waar het allemaal begon voor Radiohead – in Engeland, maar belandde enkele jaren geleden in Brugge. Ze begon er haar eigen nummers te schrijven, een intrigerende combinatie van klassieke piano, disruptieve elektronica en gevatte punchlines – én te spelen.

Ook al heeft Bobbi Lu nog maar een handvol optredens op haar teller staan, met haar krachtige performance liet ze wel al een diepe indruk na. Haar derde show ooit was afgelopen december op het podium- en kansenparcours Sound Track van vi.be, waar ze als een van de laureaten in de voetsporen trad van onder anderen labelgenote Meskerem Mees.

Stilzitten staat de komende maanden niet in de agenda bij Bobbi Lu: ze werkt aan nieuwe muziek en gaat uitgebreid spelen in binnen- én buitenland, onder meer in het voorprogramma van Sylvie Kreusch en The Haunted Youth. Eentje om in de gaten te houden.

video
" width="100%" height="800" frameborder="0"/>