fbpx

biography

Dushime ook gekend als Andie Dushime, º1995, Kigali (film/ theater- actrice, muzikante, zangeres, storyteller en performer) is een frisse verschijning binnen het Belgische kustlandschap. Reeds enkele jaren moveert de Belgisch-Rwandese artieste door de Vlaamse cultuurwereld. Door haar multidisciplinaire aanpak op muzikaal vlak en authentieke, krachtige én kwetsbare speelstijl op theatervlak brengt ze een zeldzame eigenheid met zich mee.

In 2020 groef ze dieper en ontplooide ze zich binnen haar muzikaal kader . Zo experimenteerde ze met de gelaagdheid van de stem door ze op verschillende manieren te loopen/sampled . In die mate startte haar muzikale zoektocht naar eindeloze texturen en vormen van haar stem (door middel van looppedalen, loopstations, het samplen van stem). De genesis van haar muzikale universum. Een universum gekenmerkt door een gelaagde en opbouwende ‘ancestral’ soundscape die de luisteraar confronteert met zijn innerlijke zelf.
Op 16 April 2021, lanceerde Dushime haar muzikaal debuut met de single “Common Point” die ze coproductie met Pippin( Noannaos).
Deze single werd snel opgemerkt door Decoratelier , waar ze in mei 2021 een residentie had en met haar ontwikkelend werk “Work in progress: “Tears times Tears” in hun zomerprogramma “Something when it doesn’t rain” als opener stond.

In Juni 2021 werd ze dan ook uitgenodigd door La Botanique voor een residentie om haar live set te verkennen en te vertonen met een livestream. In september 2021 werd ze opnieuw uitgenodigd voor Les Nuits de Botanique in het kader van “Ashley Morgan and friends”.
Daaropvolgend deed ze in oktober 2021 een voorprogramma van STUFF in het VK. Ook het voorprogramma van Commander Spoon in de Ancienne Belgique in november 2021.
Hiernaast startte Dushime een nieuwe theaterproductie“ Who’s Tupac” ( JR.CE.SA.R, KVS & NNT), een muzikale voorstelling geïnspireerd door de rapper Tupac Amaru Shakur.
In 2022, bijna een jaar na het uitbrengen van haar eerste single, stond Dushime nog steeds in de kijker en stond ze op het podium van AB in het kader van “the sound of the Belgian underground” en “BHM”.In maart 2022 stond ze in de Vooruit in het kader van OTF( out of frame) met een audiovisuele residentie.
In Juni 2022, betrad ze The Green stage van Couleur Café in het kader van Niveau 4 en in augustus 2022 stond ze op het podium van Pukkelpop.

video
playlist
" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media">