fbpx

biography

‘Een droomvoeding is een voeding die je geeft terwijl je baby onverstoord verder slaapt. We voeden ons leven met dromen en ambities, dromen die ons leven een richting geven.’

Zeggen dat Brihang veel heeft meegemaakt in de vier jaar die verstreken sinds de verschijning van zijn vorige plaat ‘Casco’, is nog een understatement. Hij trouwde, bouwde en kreeg vervolgens ook nog eens te maken met een van de meest ontregelende zaken denkbaar: het ouderschap. Het hoeft dus niemand te verbazen dat die nieuwe plaat vier jaar op zich liet wachten. De titel ‘Droomvoeding’ geeft alvast aan hoezeer het vaderschap zijn stempel drukte op dat derde album.

Verwacht desondanks geen sentimentele plaat met kinderliedjes, integendeel zelfs. De rapper richt de lens op zichzelf en zijn directe omgeving en documenteert alles wat hij ziet of voelt, ongefilterd. Van de prachtige momenten bovenop die roze wolk tot en met de wanhoop middenin de grijze mist en alles daartussen: Brihang toont zich alweer een meesterlijke kroniekschrijver van het eigen leven, met observaties waarin iedereen – met of zonder kinderen – zich in kan herkennen. Hij valt nog steeds met niks of niemand anders te vergelijken, een verademing in tijden waarin beproefde formules en almachtige algoritmes de plak lijken te zwaaien.

video
playlist
" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media">