fbpx

Photo: Lise Dufait
biography

BWANA is het indie-pop/rock, alternatieve en grenzeloze muziekproject van Friedel Dufait. Ze weet meteen zielen te overtuigen met haar lage melancholische gitaarlijnen die vergezeld worden door een herkenbare, krachtige en lage zangstem waar meerstemmigheid een goede toon bijdraagt.

BWANA heeft het vermogen om zowel een ‘one woman band’ te vormen, waarbij ze alle instrumenten onder de knie heeft die je nodig hebt om een indie pop/rock, alternatieve band te vormen. Maar ze speelt nu ook met een liveband, om de BWANAanse stijl nog harder in je gezicht te wrijven! Ze schrijft originele en oprechte teksten, waarin je jezelf wel eens zou kunnen herkennen. Ze kan zich meten aan indiehelden als The Haunted Youth, girl in red en PJ Harvey.

Tijdens de selectie voor Humo’s Rock Rally 2022 en als finaliste van Sound Track 2021-2022 wist ze direct indruk te maken met haar live-uitvoeringen van eigen nummers. Het is dan ook geen verrassing dat ze werd opgemerkt door Pukkelpop-programmeur Eppo Janssen, die haar aanbeveelt met de woorden: “In de gaten te houden.” Bovendien is ze nu de winnaar van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel 2024, waarmee ze wordt erkend als een talent dat in de schijnwerpers thuishoort.

BWANA, het muziekproject van Friedel Dufait, combineert indie-pop/rock met melancholische gitaarlijnen en krachtige zang. Of ze nu solo of met haar liveband optreedt, haar originele teksten en indrukwekkende live-uitvoeringen hebben haar opgemerkt tijdens Humo’s Rock Rally en Sound Track. Aanbevolen door Pukkelpop-programmeur Eppo Janssen en nu winnaar van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel 2024, staat ze klaar om de schijnwerpers te veroveren.

video
playlist
" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media">