Photo: Thomas Vandenberghe
biography

Sommigen herinneren zich Steven Bossuyt misschien nog van zijn jongere jaren bij Cream&Spices. Maar intussen staat Steven bij de meesten beter bekend als Sherman, zijn alter-ego als singer-songwriter en soloartiest.

Het verhaal van Sherman begint in 2009 in zijn toenmalige thuisbasis London, waar hij regelmatig optreedt in kleine clubs en bars.

Door zijn werk als ‘barista’ in een koffiehuis in Hampstead, komt Sherman bij toeval in contact met een radio producer van de BBC, die overtuigd is van het radiopotentieel van ‘On Your Side’ en Sherman adviseert om het nummer bij de Engelse radio’s te gaan pluggen. Zo gezegd, zo gedaan en bij BBC2 is het meteen raak. Het nummer wordt geplaylist en Sherman wordt uitgenodigd voor zijn eerste live sessie in The Janice Long Show.

Intussen begint de song ook in België aan te slaan. Na ‘On Your Side’ gehoord te hebben in de Vi.be On Air Contest, pikt ook Studio Brussel het op en in oktober 2010 belandt het nummer ook op de reguliere playlist van verschillende zenders en in de airplay charts, waar het nog gedurende maanden zal vertoeven.

Door zijn werk met producer Jeroen Swinnen (Novastar, Daan,..) aan wat zijn eerste full album moet worden, ontwikkelt Sherman meer uitgesproken ideeën over sound production en het geluid waarnaar hij op zoek is.

‘Rise’ (2012) is dan ook een ‘rijp’ album met het soort van catchy popsongs die we al van Sherman gewoon zijn, maar waarbij de arrangementen origineler en transparanter zijn gebleven en ook de productie spaarzamer wordt.

In 2015 werkt Sherman voor het eerst samen met producer Tom Coghe (Goose) en doen synths en beats hun intrede in de arrangementen van de nieuwe songs. De ‘White city’- EP, die gedrenkt is in eighties-nostalgie, wordt live voorgesteld in een supporttour voor Dez Mona.

Drie jaar later duikt Sherman opnieuw de studio in voor de opnames van de ‘Parts’-EP (2018). Dit keer tekenen Luuk Cox (Compact Disk Dummies, Loic Nottet,…) en Tom Coghe (Goose) voor de productie.

video
playlist