fbpx

Photo: Francis Vanhee
biography

Sommigen herinneren zich Steven Bossuyt misschien nog van zijn jongere jaren bij Cream & Spices, de indiepop band uit Zonnebeke. Intussen is hij beter bekend als Sherman, zijn alter-ego als singer-songwriter en soloartiest. Het verhaal van Sherman begint in 2009, wanneer ‘On Your Side’ in de playlist van BBC2 komt, en Bossuyt een livesessie speelt in ‘The Janice Long Show’. Ook in België slaat de song aan. In november 2012 komt het debuutalbum Rise uit: catchy popsongs met originele en transparante arrangementen. Vele clubshows en festivalsets volgen.

In 2015 verschijnt de EP White City in een productie van Tom Coghe (bassist Goose) met wie hij samen in Cream & Spices zat. De EP wordt live voorgesteld op een support-tour voor Dez Mona in clubs in België en Nederland.

Drie jaar later duikt Sherman opnieuw de studio in voor de opnames van de ‘Parts’-EP (2018). Dit keer tekenen zowel Luuk Cox (Compact Disk Dummies, Loic Nottet…) als Tom Coghe (Goose) voor de productie. In 2020 komen 3 afzonderlijke singles uit: ’Make it without you, ‘Best of us’ en ‘Slow Down’.

Maar dan komt corona… Een periode van weinig muzikale vooruitzichten maar voor Sherman -het alterego van muzikant Steven Bossuyt- de uitgelezen kans om in zijn homestudio, ver weg van alles, materiaal te schrijven voor een nieuwe plaat. Akoestische gitaar vormt de rode draad doorheen zijn songs. Op die basis is Sherman zorgvuldig gaan arrangeren zonder de essentie van zijn nummers daarbij uit het oog te verliezen. Zo is het een echte Sherman-plaat geworden, het resultaat van een zoektocht naar sterke popsongs.

video
playlist