Photo: Thomas Vandenberghe
biography

Sherman is het alter ego van de Belgische singer-songwriter Steven Bossuyt. Het verhaal van Sherman begon allemaal met Stevens onweerstaanbare drang om songs te schrijven. Dit resulteerde in een samenwerking met goede vriend en drummer, David Demeyere.
Na een aantal solo-optredens in België en het Verenigd Koninkrijk, verhuist Sherman in 2009 naar Londen, waar hij zich in een minuscule flat verschuilde om er zijn songs verder uit te puren en ze uit te testen in het live circuit.

De eerste single “On Your Side” werd in 2010 opgepikt door BBC radio in Londen en in eigen land door Studio Brussel.
In de loop van 2011 brengt Sherman nog twee nieuwe singles uit, die eveneens enthousiast onthaald worden op de Vlaamse playlists:

‘Days Go By’ tijdens de zomer, ‘One Way Town’ in het najaar. Live gaat het Sherman ook voor de wind en hij geniet van een gevulde festivalzomer om zijn nieuwe songs en zijn full band aan het grotere publiek voor te stellen. Achter de schermen werkt Sherman intussen samen met producer Jeroen Swinnen om zijn eerste full album op te nemen. Het resultaat is ‘Rise’ (2012), een ‘rijp’ album met het soort van catchy popsongs die we al van Sherman gewoon zijn, maar waarbij de arrangementen origineler en transparanter zijn gebleven en ook de productie spaarzamer wordt.

Na een EP in 2015 genaamd ‘White City’, waarin synths en beats hun weg vinden naar de songs, duikt Sherman samen producer Luuk Cox (Loic Nottet, Compact Disk Dummies, Girls in Hawai,..) opnieuw de studio’s in. we kijken reikhalzend uit naar het resultaat, de eerste singles zijn alvast veelbelovend!

upcoming concerts
  • No concerts at this time.
playlist
video