fbpx

biography

In 2004 mat Winok Seresia, toen nog drummer bij Belgian Afro Beat Association en Wawadadakwa, zichzelf een vers gesteven matrozenpak en een pseudoniem aan: voortaan zou hij als Kapitein Winokio de zeven zeeën bevaren en de containerschepen met platte kindercommercie enteren.

Zijn eerste wapenfeit heette ‘Kapitein Winokio zag 1 beer’, een ode aan het kinderlied waarvoor Vlaamse rockers en acteurs de kinderliedjes uit hun jeugd naar hartenlust mochten overbrengen. Er volgden nog 3 Beren cd’s, honderden optredens, een stapel kinderboeken en de Kapitein trommelde ondertussen ook een eigen oeuvre bij elkaar op ondermeer de cd’s Kapitein Winokio is Beestig, Radio Winokio en Kapitein Winokio is van de Wereld.

Al meer dan 15 jaar intussen vindt Kapitein Winokio liedjes en zingt ze samen met Mevrouw de Poes en zijn muziekmatrozen. Hij staat op – zingt een liedje, poetst zijn tanden – zingt een liedje, eitje ontbijtje – een liedje, varen – een liedje, … Voor àlles verzint onze Kapitein een melodietje. Kom, zing, dans, lach en vier met ons mee!

Nu en dan meert het schip van Kapitein Winokio aan voor onderhoud. Dan nemen Mevrouw de Poes en muziekmatrozen Ivanov en Petrolium de allerkleinste kleuters mee op avontuur. Spits dus de oren, smeer de stembanden en warm die beentjes maar op!

video
playlist
" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media">