fbpx

biography

Luie Louis is 29 jarige rapper/producer uit Antwerpen. In 2017 zette hij met zijn debuutalbum ‘LoveLifeLouis’ zichzelf op de kaart van het Vlaamse hiphoplandschap. Met de plaat met features van o.a NAG, Zwangere Guy, Blu Samu tourde hij doorheen het land en speelde menige zalen plat. Rond deze periode starte hij ook een band op ‘De Luie Live band’ (iets wat uniek was op dit moment in de Vlaamse scene) bracht er een plaat mee uit genaamd ‘The golden Classics’ en tourde hiermee rond.

In 2019 begon hij samen met Tusais de groep ‘Roedel’. Hiermee brachten ze twee albums uit ‘Hondsdolheid’ en ’247’. Deze werden heel goed ontvangen door het grote publiek en zo wisten ze de Studio in Antwerpen uit te verkopen. Helaas kwam Corona tussen beide en stopte het festivalseizoen vroeger dan verwacht.

In 2021 bracht hij naar aanleiding van het veranderde muzieklandschap in België het album ‘Brokelifelouis’ uit. Op dit album brengt hij met een vleugje humor zijn eenzaamheid en financiële status aan het licht. Niet veel later deed hij zijn song ‘Ik heb een job nodig’ in het Jeugdcentrum Bobo in Merksem (zijn thuisstad) en scoorde daarmee gelijk een job als jeugdwerker.

Momenteel werkt hij samen met collega Kleine Crack aan een Rnb-achtige plaat die dit jaar nog gelanceerd zou moeten worden. Hierbij geven ze een brede waaier aan verschillende muziekstijlen beïnvloed door Rnb en rap.
Zo gaan ze van Rnb naar g-funk en van house/techno naar ook een vleugje UK garage. Een gevarieerde plaat waar beide artiesten duidelijk laten zien dat ze niet in een hokje te plaatsen zijn.

Luie Louis is een performer pur-sang en dat kan je merken wanneer hij optreed. 10 mensen of 1000 mensen Louis weet altijd van de situatie gebruik te maken en zorgt voor een unieke Live show die hij moeiteloos afstemt op de zaal/het publiek.

video
playlist
" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media">