Absynthe Minded

LIVE ACT BOOK NOW
biography

Absynthe Minded zag het daglicht in 1999 en was oorspronkelijk de eenmansband van Bert Ostyn. In 2002 verzamelde Bert een band rond zich en doopten ze zich Absynthe Minded Quartet. Het Quartet bestond uit Bert Ostyn, Renaud Ghilbert, Sergej Van Bouwel en Jan Duthoy.

Een jaar en veel optredens in cafés later was de tijd rijp voor een eerste officiële release: de ‘History Makes Science Fiction EP’ was een feit. Met deze ep onder de arm nam de groep in 2004 ook deel aan Humo’s Rock Rally: ze haalden de finale, waarin ze tweede eindigden na The Van Jets.

Met de komst van drummer Jakob Nachtergaele werd ook aan de sound van de band een draai gegeven. Het resultaat hiervan is te horen op het debuutalbum van Absynthe Minded, ‘Acquired Taste’, dat in 2004 werd uitgebracht. Nog geen jaar later werd al een tweede album opgenomen onder de leiding van Jean-Marie Aerts ‘New Day’. Na tournees in België en Nederland haalden 16 nummers de plaat, die werd uitgebracht in België, Duitsland en Nederland en Portugal.

Vervolgens ging Absynthe Minded op tournee in onder meer Duitsland, Frankrijk, België en Nederland. Later kwamen ze na hun doorbraak in Frankrijk terug naar België met hun nieuwe single ‘Envoi’ -een hommage aan de schrijver Hugo Claus (1929-2008)- en bijhorende nieuwe plaat ‘Absynthe Minded’. Dit luidde hun boerenjaar 2009 in, hetgeen resulteerde in 4 MIA’s: Hit van het Jaar, beste album, beste rock/alternative en beste groep.

Hun vierde plaat (‘As it ever was’) dreigde hun zwanenzang te worden, aangezien de groep na vijf eclatante platen en bijna vijftien jaar onafgebroken toeren in 2013 voor onbepaalde tijd on a break ging. Maar na de pauze, enkele zijprojecten en ondanks een licht gewijzigde groepssamenstelling, is Absynthe Minded onverwoestbaar gebleken. Absynthe Minded 2.0 is opgestaan en leidt iedereen mee naar vers, onontgonnen terrein. Weg van de zwierige zigeunerrock in zweterige jazzclubs, maar blijmoedig voorwaarts richting clevere gitaarpop met hemelse harmonieën.

En zo bewijzen ze het keer op keer: Absynthe Minded is een volstrekt uniek combo met een eigenzinnige maar onweerstaanbare sound.

upcoming concerts
  • No concerts at this time.
playlist
" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media">
video