Photo: Michael Sewandono

Gabriel Rios

LIVE ACT BOOK NOW
biography

Met zijn eerste plaat ‘Ghostboy’ (2004) en de als hitsingle vermomde mokerslag ‘Broad Daylight’ veroorzaakte de Belgische Puerto Ricaan een schokgolf in het Vlaamse muzieklandschap. Zijn delicatessenpop sloeg meteen aan en het latinvirus verspreidde zich snel in Vlaanderen. Het succes van zijn debuutalbum én eerste theatertournee resulteerde in de uitstekende live cd ‘En Vivo’ (2005).

Twee jaar later stond de sympathieke Gentenaar trots te zwaaien met het ronduit verslavende ‘Angelhead’ (2007). Het werd een cocktail van latin, rap en funk in een nieuw recept.

Hij bleef daarna niet stilzitten. Na een geslaagde doortocht langs de grootste Belgische festivals sloeg hij de handen in elkaar met jazzvirtuoos Jef Neve. Het duo maakte samen met percussionist Kobe Proesmans een akoestische cd ‘Morehead’ (2008). Het idee: elkaars songs uitkleden en alleen de naakte essentie spelen. En dat werkt! Ook op het podium, zo blijkt, want Vlaanderen ging in de loop van 2008 massaal plat voor dit magische trio. Begin 2010 is hun eerste album verschenen: ‘The Dangerous Return’. Speciaal voor de festivalzomer van 2011 werd het trio uitgebreid met Ruben Samama en Stoffel Verlackt.

In 2013 werkte Rios samen met Ruben Samama en Amber Docters van Leeuwen aan ‘This Marauder’s Midnight’, een plaat waarvan gedurende een jaar lang elke maand 1 single werd gereleased. Het resultaat? Twaalf pareltjes die iedereen nog steeds moeiteloos meezingt.

upcoming concerts
Gabriel Rios
  • No concerts at this time.
Gabriel Rios solo
  • No concerts at this time.
playlist
" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media">
video