fbpx

Photo: Femke Appeltans
biography

Arend Delabie is een jonge (20) bedroom producer/songwriter uit Kortrijk, die nu voor het eerst uit die bedroom komt met zijn intrigerende songs. Arend weet hoe hij met een frisse melodie, een clevere hook of een goed getimede break een beklijvende song kan schrijven: ‘talent’ heet dat in het jargon. Samen met zijn label (Mayway Records) verzamelt hij een team en de nodige knowhow om dat talent zo goed mogelijk te ontwikkelen.Ondertussen doet hij de nodige ‘kilometers’ op onze Vlaamse concertpodia: zo mocht Arend al openen voor The Haunted Youth (CC Harelbeke, try-out Dour), Marble Sounds en Kids With Buns (beide Cactus Muziekclub) en Mooneye (Charlatan), en deed dat telkens met brio!

Ondertussen heeft hij ook een band rond zich gevormd met mooi volk alsFemke Decoene (drums, ex-Wolker), Sander Huys (bas, ex-EMY) en BrianBogaert (gitaar, ook ex-EMY) en Babette Rogiers op synth.

Nog een fijn wist-je-datje: Arend woont in dezelfde straat waar MaartenDevoldere van Balthazar en Warhaus opgroeide. Als dàt geen goed voorteken is!