fbpx

Photo: Marie Broeckman
biography

Typhoon zijn muziek is een viering van het mens-zijn met daarin altijd de boodschap dat we genoeg zijn: wij zijn liefde. Glenn de Randamie (1984) is een verhalenverteller die op een eerlijke en kwetsbare manier rapt, spreekt en zingt. Grote levensthema’s weet hij op een rake manier te vangen in persoonlijke uitingen over keuzes, slavernij, ambitie en religie. Opgroeiend in een groot Surinaams gezin met daarbij Portugese, Chinese, Indiase en Creoolse roots was het voorbestemd dat al deze invloeden ook zijn muziek zouden duiden.

Door middel van zijn kleurrijke, energetische en poëtische muzikale verhalen neemt Typhoon je mee in het gesprek dat gaande is in de maatschappij en laat zijn licht erop schijnen. Nooit vingerwijzend, maar altijd in verbinding. In zijn live shows is deze verbinding een ervaring: je wordt niet alleen muzikaal, maar ook fysiek meegenomen in het verhaal dat hij te vertellen heeft. Op het ene nummer sta je te dansen en springen en bij het andere sta je liever stil om de oprechte teksten goed in je op te kunnen nemen. Waar of hoe je zijn muziek ook luistert; Typhoon raakt je in je ziel en zet je aan het denken over jouw eigen leven, visie en en gevoelens.

Liefde kan gedeeld worden wanneer de ontvanger en gever er beiden klaar voor zijn. Na een muzikale reis van bijna 15 jaar vol hoogtepunten, drong een welverdiende adempauze zich op. Één jaar rust gaf Glenn veel ruimte. Ruimte om zichzelf weer terug te vinden, om weer in te zien waar het leven voor hem om draait en om weer écht te ervaren waarom hij zoveel van muziek houdt.

Typhoon is er anno 2020 weer helemaal klaar voor!

video
playlist
" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media">